“Zeg maar tegen je vader dat het mis is!”

Geplaatst: 15 juli 2013 in Niet gecategoriseerd

Amsterdam – Het is ruim 35 jaar terug als ik op mijn fiets stap om terug naar huis te fietsen. Mijn oma riep mij nog na: “Zeg maar tegen je vader dat het mis is!”. Toentertijd besefte ik niet wat zij precies bedoelde. Jaren later gaf mijn vader aan dat het een familiegrap was waarmee werd aangegeven dat het allemaal wel goed ging. Nu 35 jaar na dato denk ik eerder dat ze een vooruitziende blik hebben gehad samen. Het was toen al mis in de samenleving! “Ik verveel mij zo, in Amsterdam-Noord” was een song van Harry Slinger met Drukwerk om te benadrukken wat er mis was.

jongeren
Kijk ook eens op http://www.talentenfeest.nl.

Hedenochtend staat er met grote letters te lezen op RTL Nieuws: “Mammoetklassen dreigen in basisonderwijs!” De verontwaardiging via Twitter, Facebook, LinkedIn en Internet is duidelijk te lezen. Wat is er toch mis in dit land? We ontnemen onze kinderen fatsoenlijk (basis)onderwijs, zorgen dat sportverenigingen en buurthuizen verdwijnen en wisselen leer/werk-plekken voor jongeren in door goedkope arbeidskrachten uit het Oostblok!” Inmiddels in Nederland het vak van beroepschauffeur enigszins beschermd tegen de Oost-Europese niet belastingbetalende en/of frauderende arbeidskrachten. We moeten echter de hand wel in eigen boezem steken, want wij laten het zelf gebeuren! Bedrijven die Nederlandse arbeidskrachten ontslaan via oneigenlijke constructies moeten in mijn ogen dubbel belast worden met een nieuw in te voeren “Euro-Recht-Belasting“. Kijken hoelang onze (jonge) arbeidskrachten in Nederland aan de kant gezet blijven worden! En voor de goede orde, onze Nederlandse arbeidskrachten hebben alle etnische achtergronden en presteren als arbeidskracht zeer goed!

Deze “Euro-Recht-Belasting” van minimaal 50%-toeslag moet rechtstreeks ten goede komen van onderwijs en werk/leertrajecten voor jongeren. De bedrijven die namelijk “stiekem” opdrachten, ook bij Nederlandse overheden, verwerven met goedkope krachten en oneigenlijke constructies benutten om loon- en belastingkosten te “ontduiken, zorgen voor een negatieve ontwikkeling van de Nederlandse economie. Enerzijds komen hierdoor extra mensen in de ww of bijstand (Dossier Asscher), blijkt belastingontduiking of fraude door Oost-Europese arbeidskrachten oncontroleerbaar (Dossier Weekes), anderzijds vloeit er geen inkomstenbelasting terug in de staatskas door deze ontwikkeling. Kortom, ons land wordt leeg gestolen mede dankzij ons lidmaatschap van de EU.

Rutte: werkloze jongeren naar Nederland halen

Als klap op de vuurpijl wil Rutte Italiaanse “hoogopgeleide” jongeren binnenhalen om de werkzaamheden in energiesector rondom Groningen te versterken met kennis. Eerst is onze productie- en industrie gesloopt omdat het goedkoper was om in ook Oost-Europa te laten plaatsvinden. Daarna is er op gestuurd dat Nederland een kenniseconomie moet worden. Gevolgd door het afbreken van het onderwijs in Nederland.

Welke visie hieraan ten grondslag ligt kan ik persoonlijk niet bedenken. De voorbeelden van: “Mijn vader is timmerman of mijn moeder is coupeuse en dat wil ik ook worden!” zijn gesloopt door de voorgaande regeringen met focus voor de “kenniseconomie”. Tenslotte is het krijgen van vuile handen “not done” in dit land. Triest, want zonder een goede ambachtsman of -vrouw is Nederland straks niet meer dan een lamgeslagen EU-lid welke ook aan de Europese bedelstaf is gebracht! Dit kan toch niet de bedoeling zijn…

Het Talentenfeest

De woorden van mijn oma sterven langzaam in een ijzige stilte. Zij had gelijk met “het is mis!”. Alleen heeft zij nooit beseft dat haar woorden ooit nog eens een echte betekenis zouden krijgen in onze samenleving. En toch weiger ik mij aan het misgaan van onze samenleving te conformeren. Als vader van vier kinderen en vertrouwenspersoon voor vele andere jongeren, blijf ik strijden voor de rechtvaardigheid in onze samenleving. Dagelijks besteed ik daarom mijn energie aan het creëren van kansen voor jongeren en om hen eerlijk de kans geven om te ontdekken wat zij leuk vinden, waar zij goed in zijn en kunnen worden en welke ambitie zij hebben. Bij ons zit je niet met 30 man op een kluitjes als je iets wilt bereiken. Bij ons telt ieder individu als 1 die alle aandacht krijgt welke nodig is om op te groeien tot een volwassenen die een serieuze positieve bijdrage wil leveren aan onze maatschappij. Steun jij ook Het Talentenfeest? Kijk op http://www.talentenfeest.nl voor meer informatie. Het moet een feest zijn om dagelijks met jouw talent aan de slag te zijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.