Gezocht: Werkelozen die het verschil maken!

Geplaatst: 8 december 2013 in Niet gecategoriseerd
Tags:,

AMSTERDAM – Ben jij in de afgelopen jaren of maanden werkeloos geworden? Is het je nog niet gelukt om een boeiende, interessante of uitdagende baan te vinden die past bij jou als persoon? Word je vaak niet eens uitgenodigd voor een interview zelfs nadat je flink hebt zitten zweten om de juiste brief te schrijven? Stoort het jou dat je telkens jouw CV moet aanpassen naar de vacture aanvraag?

Kortom, ben je het zat en wil je echt aan de slag? Dan is 1 januari 2014 hét moment om het tij te gaan keren! Doe jij mee aan het programma ‘Werkeloos Nu!’

Programma: Werkeloos Nu!

Op 1 januari 2014 starten we met een aantal mensen het programma ‘Werkeloos Nu!‘. Doel is om met elkaar te komen tot het verzamelen van ideeen, daarmee het creeeren van kansen en komen tot duurzame arbeidsparticipatie. Moeilijker is het niet! Als we alle intelligentie van (gestigmatiseerde) werkzoekenden weten te bundelen met elkaar en het vertrouwen in elkaar net zo groot laten groeien als de persoonlijke ego’s groot zijn, dan hebben we straks de grootste denktank van Europa. Wie wil nou niet zijn of haar jarenlang vergaarde kennis en kunde niet ten gelde maken? We kunnen zelfs als Nederland weer onze positie op de wereldwijde ladder van kennis terug veroveren. Hét eerste land wat haar kennis en kunde weet te bundelen, waar arbeid betaalbaar is voor werk- en opdrachtgevers en mensen weer met veel plezier opstaan om aan het werk te gaan.

“Hoe?” vraag je je af. Tenslotte ben je al tijden op zoek naar werk en is het tot op heden niet gelukt. Waarom zou een door een aantal enthousiaste mensen gestart programma als ‘Werkeloos Nu!‘ wel tot verwezenlijking van de ambitie komen? Eigenlijk heel eenvoudig! Je doet het zelf! Je bepaalt het zelf! Het enige verschil is we gaan het zelf samen doen! Van opleiding tot baan, van creatief bedenken tot productie draaien, van A tot Z… en ‘niets of niemand‘ gaat ons meer tegenhouden! Durf jij op te staan om mee te doen met dit geweldige CrowdWorking initiatief om te komen tot arbeidsparticipatie of te wel weer een boeiende baan of opdracht voor iedereen?

“Leuk!” hoor ik je zeggen. Maar er zijn al zoveel initiatieven voor en door overheden die mensen weer naar werk moeten brengen. Waar maakt dit programma dan het verschil? Of is dit weer zo’n initiatief om over de rug van de vele werkelozen te komen tot “gratis” inzet van werkzoekenden met als dooie mus na zes maanden toch weer geen baan! Weggegooide tijd want je ben weer niet welkom voor een langere tijd en voor je CV is de “tijdelijke” baan niet echt een aanwinst geweest. Wat dan? Nou wederom heel eenvoudig… Je moet het echt zelf gaan doen! Jouw handen moeten ook uit jouw mouwen komen. Gewoon aan de slag met elkaar zodat er energie gaat stromen. Plannen tot groei kunnen komen en uitvoering zijn weg gaat vinden. Of laat je liever jouw kennis in de mentale la verstoffen tot het achterhaald is of jouw sterke krachten om kunde ten uitvoer te brengen is verzwakt door stilstand?

“Ik vind het niets!” Dan ben jij inderdaad er nog niet aan toe om over jouw intern opgebouwde drempels te stappen. De beperkende overtuigingen die merkbaar zijn als je begint met “Ja, maar..” die moet je eerst een plek gaan geven. Daar gaan wij niet mee aan de slag, want dat doen 1001 organisaties al. Wij zijn geen organisatie die geld wil verdienen aan jou. Nee, wij zijn jou en willen gewoon een leuke baan of opdracht waarmee we een respectabel en gezellig leven kunnen leiden! Wanneer je dus denk dat je moet betalen om mee te mogen doen of lid te worden voordat je iets mag zien of vernemen, dan heb je het mis. Alleen neem dan eerst de tijd om de komende maanden te zien of het wel iets gaat worden dat past bij jou als persoon.

Werkeloos Nu op Facebook

“Oke, en dan als ik mee wil doen?” klinkt er door jouw gedachte. Drie keer is scheepsrecht, dus ook nu weer “Het is zooooo eeenvoudig!“. We starten op 1 januari 2014 met een aantal mensen en gaan beginnen met het schrijven van het boekje “Werkeloos voor Dummies!“. Dit wordt een boekje waar ook jou verhaal, maximaal vijf pagina’s, in kan worden opgenomen. Ideeen, plannen, ervaringen, verdriet en geluk zal zijn weg gaan vinden want alleen door het dal heen kun je de top bereiken. We staan in het dal van Nederland, neder dan nederig bestaat er niet met zoveel werkelozen per vierkante meter. Kom op en schrijf mee!

Tegelijk starten we met de bouw van de website “werkeloosvoordummies.nl” waarmee we het programma “Werkeloos Nu!” een waar gezicht gaan geven en starten om de community te bouwen. Hier komen een aantal belangrijke functionaliteiten in welke ons gezamenlijk in staat stellen om het verschil te gaan maken. Welke? Ook dat bepaal jij! Of laat je het liever gebeuren dat je straks mee mag doen met een verplicht ‘sociaal participatie programma’?

“Wow! Kan ik eindelijk mijn eigen ideeen en energie inbrengen!” That’s the spirit waar we naar zoeken. Mensen die zich nu niet “aan het werk laten zetten door allerlei initiatieven” maar juist de mogelijkheden die er zijn weten te benutten en in te zetten om weer zelfstandig een baan of opdracht te verwerven. Je moet de weg weten om de kansen te kunnen grijpen! Wil jij in 2014 het verschil gaan maken? Ben jij 1 van die 700.000 gestigmatiseerde werkelozen die beschikt over kennis om in te zetten, energie om je kunde te benutten of ideeen hebt om de samenwerking te stimuleren? En zoek jij voor de toekomst naar een baan die past bij jou passie?

Wie zijn wij? Een aantal slimme denkers en doeners die de handen uit de mouwen gaan steken en zelf ook werkeloos zijn of kort geleden zijn geweest of juist mensen in de omgeving hebben die werkeloos zijn en graag zonder tegenprestatie de hand willen toesteken. Gewoon omdat er mensen zijn die het verwijzen naar “de overheid moet het oplossen” en “grote bedrijven ontslaan alleen maar mensen” zat zijn. Als we 1% van de werkelozen weten te mobiliseren dan heb je gelijk de personele omvang van een grote gemeente-instelling. Wanneer we 10% van de werkelozen weten te mobiliseren dan zijn wij gezamenlijk groter dan de gemiddelde multinational en als iedere werkeloze binnen de kaders van persoonlijke mogelijkheden en wettelijke kaders, zich bundelt met het initiatief dan zijn wij samen groter dan het personeelsbestand van de Rijksoverheid en alle 426 gemeenten bij elkaar… Hoe kun je nou niet het verschil willen maken?

Wat zoeken wij? Slimme denkers en sterke doeners in alle vakgebieden, want we gaan drie maanden met elkaar puzzelen over hoe we de grote diversiteit van kennis, kunde, kwaliteit en kwantiteit gaan inzetten om de puzzel ‘Werkeloos Nu!‘ compleet te maken en gezamenlijk te komen tot creatie van echte banen, echte opdrachten, echte concurrentie en echt inkomen!

Doe jij mee? Stuur dan een email naar aandeslag@werkeloos.nu met in het kort jouw kennis, kunde, motivatie en ambitie op maximaal één A4 of vul het onderstaande formulier in. Een collega werkeloze gaat jou dan spoedig benaderen!Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.